Welk van deze 4 type mama’s heb jij?

Je hebt gezucht toen ze commentaar gaf over je vuile slaapkamer. Ze troostte je toen je voor de eerste (en tweede en derde) keer liefdesverdriet had. Ze zorgde altijd voor vitamientjes op tafel. Het zijn allemaal kenmerken van mama’s, maar toch is niet elke mama exacte dezelfde. Ontdek hier welk van de 4 type mama’s de jouwe is en je krijgt er meteen een cadeautip bovenop! Ideaal om haar een gelukkige Moederdag te wensen op zondag 10 mei. (Noteer die datum ook meteen je agenda 😉)

Haar in een warrig knotje. Make-up snel snel in de auto gedaan terwijl ze voor het rode licht stond. En dan van de crèche en de school spoeien naar het werk om nadien nog rap de boodschappen te doen en thuis aan het eten te beginnen terwijl die kruimels van het ontbijt vanop de grond naar haar liggen te staren. Alles wat deze ploetermoeder die altijd druk in de weer is het leven iets makkelijker – en sneller – zal doen maken, is het perfecte moederdaggeschenk. De 999 Rouge-lipstick van Dior bijvoorbeeld die een ganse dag houdt en een goeie laag waterproof mascara om haar er in 1-2-3 frisser te laten uitzien. Of een gigantische handtas waar ze naast die oude rekeningen van de supermarkt, vochtige doekjes en speelgoedauto’s ook haar laptop in kwijt kan. Wie echt all the way wil gaan, scoort met een stoomkoker, een robotstofzuiger of een momentje waarop ze helemaal kan relaxen, zoals met deze Bongo-bon.

Wat eten we vanavond, mama? “Tofu met broccoli en bruine rijst, schat. Lekker gezond en er moesten geen dieren voor sterven.” Deze ecologische mama let echt op haar ecologische voetafdruk. Zo neemt ze altijd haar eigen katoenen winkeltassen mee wanneer ze gaat shoppen en koopt ze ontzettend bewust. Echt alles waarmee je aan het milieu denkt, is dus een schot in de roos bij deze mama. Een blok shampoo bijvoorbeeld, die twee bussen normale shampoo vervangt! Of een Dopper die ze kan gebruiken om haar water fris te houden of haar thee warm in te houden. Maar ook met een bon van A.S. Adventure, waar ze bijvoorbeeld kledij van duurzaam bamboetextiel mee kan kopen of een kersenhouten armband.

(Lees verder onder de foto)

Elke dag wil ze minstens 20.000 stappen gezet hebben (“want da’s toch beter dan die aangeraden 10.000, hé?”) en gaat ze door de week ook nog naar de crossfit en trekt ze baantjes in het zwembad. Deze sportieve mama leeft in sportkledij en wil op elk moment van de dag weten hoeveel calorieën ze al verbrand heeft. Haar doe je dus het meest van al plezier met een smartwatch waarop ze alles kan tracken. Maar ook een toffe sporttas of draadloze oortjes om tijdens het sporten naar muziek te luisteren zijn topcadeau’s. Al is een badkamersetje om na al dat sportief geweld even tot rust te komen ook erg welkom. En wie zijn of haar mama in huis mist tijdens al dat sporten, investeert misschien best sportaccessoires- of toestellen voor thuis?

Vergeet Facebook, deze hippe mama zit op Instagram, de échte place to be tegenwoordig. Niet om te loeren wat haar kinderen uitsteken, maar om zelf volop foto’s te posten en zo likes te scoren. Zodra de nieuwste iPhone uit is wil ze hem dan ook kopen omdat die camera zoveel beter is. De hipster mama is helemaal mee met de nieuwste trends. Niet alleen met de laatste gadgets, maar ook op modevlak, als het over reizen gaat of op gebied van koken… Haar kan je dus plezieren met alles wat hip en trendy is: zoals dat boek van Nina Mouton, 'Mild Ouderschap', alle tips & tricks voor een geslaagd Keto-dieet of een cadeaubon voor dat ene paar sandalen die volgens fashionista’s deze zomer echt helemaal in de mode zullen zijn. En vergeet ook zeker dat ene must have-parfum niet.

* Wanneer je in deze blog op de woordjes in het oranje klikt, word je meteen doorgestuurd naar de website van waar je het product kan kopen, en dat mét link naar je vereniging. Je hoeft dus niet langs de Trooperpagina van je vereniging naar de webshop te surfen wanneer je nu meteen iets wil aankopen.

Sjeiren is kijren

Neergepend door:

Katrien De Leeuw

Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (7) en Suze (4).

Recente blogs

Breng je stem uit op de nieuwe Vlaamse Jeugdraad

Crowdselling versterkt Trooper