KAN JOUW KAS OOK EEN EXTRAATJE GEBRUIKEN?

Via Trooper kan je voor extra inkomsten zorgen, simpelweg door het online shoppen van je leden en sympathisanten. Zo heeft je vereniging meer middelen om haar dromen te realiseren.
1
Je gaat naar de unieke pagina van jouw vereniging
2
Je klikt door naar een shop
3
Je shopt zoals je altijd doet
4
Jouw vereniging krijgt per shop
Én aankoop gemiddeld 5% commissie van het aankoopbedrag. Katsjing!
Dat gaat rechtstreeks naar de kas van jouw vereniging

WELKE VERENIGINGEN KUNNEN ZICH AANSLUITEN?

Trooper is voor iedereen die mensen samenbrengt en verenigt. Of jullie nu een feitelijke vereniging zijn of een officiële vzw met de nodige structuren, maakt voor ons niet uit. Zolang jullie maar mensen verenigingen rond een gemeenschappelijk en maatschappelijk aanvaard doel.
Concreet kan je dus sportverenigingen, jeugdverenigingen, goede doelen, ouderraden van scholen,koren, toneelverenigingen vogelspotclubs,... registreren. Niks is te zot voor Trooper.
/assets/images/bouven_de_volken.jpg
De Troopermonnies zorgen ervoor dat we al 12 sterrenouders foto’s konden geven van hun overleden baby. Foto’s die ze verdienen
- Troopervereniging Boven De Wolken

HOEVEEL GELD KAN TROOPER OPBRENGEN VOOR MIJN VERENIGING?

Trooper is magic. Er komt 'zomaar' gratis geld binnen. Helaas, het gaat niet vanzelf. Zo verdienen sommige verenigingen een habbekrats van 5 euro per maand, andere dan weer een riante 500 euro per maand. Waar zit het verschil? 3 redenen: communicatie, communicatie en communicatie.
Als je leden en sympathisanten niet weten dat ze jouw vereniging kunnen steunen wanneer ze online shoppen, zullen ze het ook niet doen. Geen nood: je hoeft dit niet alleen te doen. Eens je vereniging geregistreerd is, krijg je toegang tot een (online) dashboard en sturen we je een gratis doos vol communicatiemateriaal met affiches, flyers,stickers, … op die je kan helpen de Troopervonk te verspreiden.
/assets/images/avatars/elisabet_lamote.png
Trooper zonder communicatie is een dode mus
- Elisabet Lamote, co-founder van Trooper

MOET IK MIJN TROOPERINKOMSTEN AANGEVEN BIJ DE BELASTINGEN?

Met Trooper willen wij verenigingen helpen. Dus hebben we ook een oplossing gezocht voor de impact van Trooper op jullie BTW- en belastingsplicht. Via Trooper ontvangt jouw vereniging commisie- inkomsten (= reclame).
In principe is dat een BTW-plichtige activiteit, maar de BTW- administratie wil een uitzondering maken voor de Trooperinkomsten van verenigingen. Alle Trooper-inkomsten tot 6.000 euro op jaarbasis worden vrijgesteld. Concreet betekent dit dat je BTW-status niet zal veranderen door met Trooper te werken.

HOE SLUIT IK MIJN VERENIGING AAN BIJ TROOPER?

Meld je aan als Troopervereniging via het registratieformulier (check hier wat je allemaal bij de hand moet hebben.)
Wij zetten de unieke pagina van jouw vereniging meteen online op www.trooper.be.
Bam, je bent Supertrooper. Spoor nu al je leden aan om hun online aankopen via Trooper te doen.
Voor elke online aankoop voor jouw vereniging via Trooper, schenken onze partnershops jouw vereniging een commissie.

De 4 meestgestelde vragen van een vereniging:

Zit je nog met vragen? Neem dan eens een kijkje in onze FAQ