Wat willen we met trooper bereiken?

Verenigingen zijn de maïzena van Vlaanderen. Ze binden en verbinden mensen, jong en oud, groot en klein,... Iedereen is er welkom. Het is een plek waar je je thuis voelt, waar je kan leren winnen, verliezen, ondernemen, samenwerken, vallen en weer opstaan,... Het verenigingsleven kan alleen maar bloeien dankzij het harde werk van een handvol vrijwilligers.

Trooper wil deze vrijwilligers helpen om extra financiële middelen in te zamelen zodat zij meer kunnen bezig zijn met hun passie: hun vereniging organiseren.

Hoe doen we dat?

Bij Trooper gaan we op zoek naar samenwerkingen met merken die zich engageren om een percentage van hun winst te schenken aan de vereniging van jouw keuze. Dus eigenlijk zoeken wij merken die jouw vereniging willen sponsoren.

Ontdek onze partnershops

VERDIENMODEL

Van alle sponsorbedragen van de bedrijven storten wij 75% door aan de verenigingen, de andere 25% houden wij om de werkingskosten te coveren: de lonen, het platform ontwikkelen en draaiende houden,...

HOE IS TROOPER ONTSTAAN?

Trooper is gegroeid uit een liefde voor het verenigingsleven. Het is allemaal gestart na een brand in lokalen van de Chirojongens van Humbeek in 2015. Na zo’n gebeurtenis zie je in een dorp veel verbondenheid en initiatieven: van fakkeltochten, carwashes, kiekefestijnen,... tot het eerste zaadje van Trooper.

Op de website van de Chirojongens werd een hyperlink gelegd naar Bol.com. Alle aankopen die via die link werden gedaan door leden en sympathisanten leverden een commissie van 5% op voor de Chirojongens en hun nieuwe lokalen. Op drie weken tijd werd op die manier meer dan 500 euro ingezameld.

Toen hebben Elisabet Lamote, Klaas Olbrechts en Jan Dejonghe gedacht: “Dees moeten we voor meer verenigingen doen!”... en Trooper was geboren.

"Lid worden van een vereniging zou je eigenlijk geen geld mogen kosten. Integendeel, het zou je geld moeten opbrengen door de kracht van vele verenigde leden"

- Klaas Olbrechts, co-founder Trooper

"Als ik vrijwilligers van verenigingen vol passie hoor vertellen over wat ze doen, krijg ik elke keer opnieuw 'kiekebich'. Daarom sta ik elke morgen met volle goesting op om verder te bouwen aan onze Trooperdroom: verenigingen meer middelen geven!"

- Elisabet Lamote, co-founder van Trooper

Ondertussen werken we op het Trooper HQ met de harde kern elke dag met veel goesting en passie om de dromen van de verenigingen te helpen realiseren.

maak kennis met het trooperteam

Studio 100 en kbc

Maar met enkel veel goesting en hard werken kom je er niet. Soms heb je ook gewoon kapitaal nodig om te kunnen investeren in de verdere uitbouw van een platform waar verenigingen zich kunnen registreren, waar we de inkomsten kunnen opvolgen en doorstorten,... maar net zo goed de tijd hebben om afspraken te maken met onze partnershops.

Gelukkig zijn er bedrijven als Studio 100 en KBC die verenigingen een warm hart toedragen en ons ondersteunen met startkapitaal.

Kom meer te weten over onze samenwerking