Scouts Kerlinga: “We kregen heel wat ideeën om eens iets anders te verkopen dan ‘normaal’”

Scouts Kerlinga is een Brugse meisjesscouts met een hart van goud. Van kampen tot duurzaam beleid. Scouts Kerlinga zit nooit stil. Daarvoor hebben ze natuurlijk budget nodig. Dat bracht hen bij Trooper. Wij spraken met Marie-Lou Declercq.

Scouts Kerlinga

Over Scouts Kerlinga

“We zijn een echt traditionele meisjesscouts - ook wel Kerlingezen genaamd. In Brugge zijn er ook jongens- en gemengde scouts maar wij zijn de enige meisjesscouts in het centrum van Brugge.”

“We zijn opgericht in 1967 en vierden dus onze vijftigste verjaardag in 2017. We huurden hiervoor een zaal waar concerten doorgingen en creëerden onze eigen truien. Dat was een succes! Echt iets waar we zéér fier op zijn.”

Duurzaam beleid

“In samenwerking met de stad Brugge werken we aan een duurzaam beleid. Hiervoor hebben we in december 2020 1.500 bloembollen geplant met de kabouters en kapoenen. We waren nog aan het kijken om een bloembollenverkoop te starten maar kozen toch voor plantjes”, lacht Marie-Lou.

Een onverwacht succes

“Toen we op zoek waren naar een innovatieve, makkelijke manier om een benefietactie op te starten om zo ons kamp en onze werking te ondersteunen, kwamen we door een reclameadvertentie bij de Trooper webshops terecht. Iets waarvan we geen spijt hebben. We raden het iedereen aan! Onze kabouters lanceerden een wafel en truffelverkoop die 1.200 euro winst opbracht.”

“Het makkelijkste aan een Trooper webshop is dat je een overzichtelijk dashboard hebt en directe betaling op je rekening. Het was ook erg handig dat we de leverancier konden zeggen hoeveel wafels en truffels we verkocht hadden en dus geen overschot hadden.”

Scouts Kerlinga: de enige meisjesscouts in centrum Brugge.

“Door de Trooper webshop organiseerden de gidsen een spaghettiavond dat ons veel geld opleverde. We kregen heel wat ideeën om eens iets anders te verkopen dan ‘normaal’.”

“Met het geld dat we opgehaald hebben met de acties gingen de jongsten op kamp naar Deerlijk (Kortrijk). Daarnaast gingen de ouderen op fietskamp naar Nederland, dit doen ze elk jaar afwisselend.”

Je kan zelf gratis een verkoopactie opstarten voor je vereniging of goed doel op www.trooper.be/nl/webshop.

Sjeiren is kijren

Solliciteren

Bedankt! We hebben je sollicitatie goed ontvangen en contacteren je binnenkort.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Neergepend door:

Katrien De Leeuw

Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (7) en Suze (4).

Recente blogs