Personaliseer je Trooper-affiches, Facebookposts,… gratis met Canva!

Je weet natuurlijk al dat je op je dashboard heel wat materiaal kan vinden om jullie Trooperpagina mee in de kijker te zetten, maar wist je ook dat je ook op Canva materiaal kan vinden dat je kan personaliseren met de naam en/of Trooperpagina van je vereniging of goed doel? Ontdek er hieronder meer over!

Via deze link kom je bijvoorbeeld terecht op sjablonen van onze nieuwe Trooper-affiches, Facebook- en Instagram-posts, een e-mailhandtekening en enkele video’s die je kan personaliseren. Maar hoe doe je dat nu net? Wel, zo:

STAP 1: Open de link van het materiaal. Hier vind je algemeen communicatiemateriaal, maar soms sturen we jullie via e-mail ook een link naar specifiek materiaal, bijvoorbeeld voor een actie.

STAP 2: Wanneer je de link geopend hebt, zal je daar enkele voorbeelden zien van zaken die je kan personaliseren. Kies de affiche, Facebook-post, video,… uit die je wil personaliseren en klik er 1x op.

STAP 3: Door die klik zal er een pagina openen, zoals je hieronder op de voorbeeldfoto ziet. Om het sjabloon aan te personaliseren klik je op de paarse balk onderaan ‘sjabloon gebruiken’.

STAP 4: Het personaliseren kan starten. In onderstaand voorbeeld kan je de naam van je vereniging toevoegen in de titel én de link naar jullie Trooperpagina in het stappenplan. Om duidelijk te maken wat je kan moet aanpassen, hebben we die tekst in het geel gezet. Om de tekst aan te passen dubbelklik je op de tekst die je wil aanpassen en verander je die naar de gewenste tekst. Je kan meteen ook de tekstgrootte en/of -kleur aanpassen in de balk bovenaan.

STAP 5: Tevreden met het resultaat? Klik dan rechts bovenaan op ‘Delen’ en dan op ‘Downloaden’. De afbeelding, video,… vind je dan terug bij je downloads. Die afbeelding, video,… kan je dan gebruiken op sociale media, in mails,….

Je kan er ook voor kiezen om op ‘Delen op sociale media’ te delen om het meteen op jullie Facebook- en of Instagrampagina te delen.

Hieronder doorlopen we nog eens alle stappen in videovorm, dit keer met communicatiemateriaal over onze Trooper Browser.

Veel aanpasplezier!

Sjeiren is kijren

Solliciteren

Bedankt! We hebben je sollicitatie goed ontvangen en contacteren je binnenkort.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Neergepend door:

Katrien De Leeuw

Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (7) en Suze (4).

Recente blogs