Lidgeld ontvangen was nog nooit zo makkelijk

Geen gesukkel meer met overschrijvingen of enveloppekes met cash geld want via Payconiq kan je je lidgeld extra makkelijk ontvangen. Maar dat niet alleen, je kan Payconiq nog voor veel meer gebruiken binnen je vereniging. Lees het hieronder maar eens. 

Je kent het wel, dat gesukkel wanneer je lidgeld moet ontvangen. “Hebben we wel het juiste rekeningnummer doorgegeven?”, “Van wie is deze enveloppe met geld?”,... Maar daar bestaat dus een oplossing voor! Als je de betaling van het lidgeld via Payconiq laat gebeuren, zit je niet met al dat gesukkel en kan je de betaling makkelijk opvolgen. Je kan op die manier ook meteen ouders aanspreken wanneer ze hun kindjes na een activiteit komen ophalen en hen meteen laten betalen. Easy peasy!

Maar Payconiq is niet alleen makkelijk voor je lidgeld natuurlijk. Op elk moment dat je vereniging geld moet ontvangen, kan Payconiq goed van pas komen. Payconiq is bovendien ook een veilige manier om geld te ontvangen én het kan ook vanop afstand gebruikt worden. We lijsten hieronder, naast de betaling van het lidgeld dus, nog enkele gelegenheden op waarop je Payconiq als vereniging zou kunnen gebruiken: 

Op evenementen of deur-aan-deurverkopen. Heeft iemand geen cash geld bij zich? Of net niet genoeg? Of is al jouw kleingeld erdoor waardoor je niet meer kan teruggeven? Geen probleem. Ze kunnen gewoon jullie persoonlijke Payconiq QR-code scannen met de Payconiq by Bancontact-app en zo betalen. Het is dus niet alleen veilig, maar ook handig! Ideaal dus voor je quiz, eetfestijn, wafelverkoop,...

In de kantine of cafetaria. Heeft een lid na z’n training nog zin in een fris pintje aan de toog van de kantine, maar is hij zijn portefeuille weer maar eens thuis vergeten? Hij kan natuurlijk op de poef drinken of hopen dat hij getrakteerd wordt, maar ’t is sympathieker als hij gewoon meteen kan betalen (én eens zelf kan trakteren). Betalen kan dan makkelijk door de QR-code te scannen van de Payconiq-sticker die op de toog plakt.

(Lees verder onder de foto)

Eens je vereniging geregistreerd is bij Payconiq (hoe je dat moet doen, leggen we straks nog even uit), werkt het systeem als een fluitje van een cent. Iedereen die de Payconiq by Bancontact-app op z’n smartphone heeft staan, kan je vereniging op dat moment in een handomdraai betalen. Dat kan op twee manieren:

Manier 1: door in de Payconiq by Bancontact-app onderaan op ‘Winkels’ te klikken. Daar kan iedereen je vereniging opzoeken en terugvinden in de winkellijst. De persoon die je moet betalen hoeft dat enkel nog het bedrag in te geven dat hij moet betalen en kan in het vakje ‘Bericht’ zijn of haar naam (en eventueel nog een andere referentie) ingeven. Zo weet je vereniging meteen wie (voor wat) betaalde.

Manier 2: Je kan de QR-code die je kreeg na je registratie bij Payconiq delen door die bijvoorbeeld op te hangen. Door die QR-code te scannen, wordt de persoon die moet betalen meteen gelinkt aan de bankrekening van je vereniging. Hij of zij hoeft dan enkel nog het bedrag dat betaalt moet worden en zijn of haar naam in te geven in het vakje ‘Bericht’ en klaar is kees. Hoe makkelijk is dat?!

In onderstaande video zie je hoe beide manieren in hun werk gaan.

De Payconiq by Bancontact-app is makkelijk te downloaden voor Android en iPhone.

Bij beide manieren zit er trouwens geen vertraging op de transactie. Bovendien krijg je als vereniging ook toegang tot het handelarenportaal van Payconiq waarin je de gestorte bedragen meteen ziet verschijnen. Wat je wel moet weten is dat elke transactie je vereniging 0,06 euro kost. Bijvoorbeeld: als 100 mensen via Payconiq betalen voor hun heerlijke spaghetti tijdens jullie spaghettislag, betaal je daar als vereniging zelf 6 euro voor. Peanuts vergeleken met wat je binnen kan halen aan geld met je evenement.  

Da’s mega simpel. Gewoon effe op deze link klikken en je kan aan de slag. Weet wel dat je er best niet te lang mee wacht als je Payconiq snel wil gebruiken, want het account opzetten duurt maximum 15 werkdagen.

Heb je nog meer vragen? Contacteer dan Payconiq zelf via info@payconiq.be.

Sjeiren is kijren

Neergepend door:

Katrien De Leeuw

Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (7) en Suze (4).

Recente blogs

Breng je stem uit op de nieuwe Vlaamse Jeugdraad

Crowdselling versterkt Trooper