De liefde van je leven vinden? Een vereniging is efficiënter dan datingapps!

Je drinkt er je eerste pint, je maakt er oneindig veel plezier, je krijgt een hobby, je vindt vrienden voor het leven, je krijgt levenswijsheid,... Je bij een vereniging aansluiten zorgt er dus voor dat er heel wat gebeurt in je leven. Maar ook op amoureus vlak kan het dingen in beweging zetten, want wist je dat verenigingen veel efficiënter zijn dan datingapps? Heel wat mensen vinden er de liefde van hun leven! Vraag het maar aan Julie (32), Lies (35) en Barbara (38).

“De eerst kus van Jeroen en mij kwam er eigenlijk onverwacht en had niet eens romantische bedoelingen”, vertelt Julie. “Het was 2011 en we volgden samen met een andere Jeroen een cursus bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk en moesten elke dag een scène van een spannend én grappig toneeltje spelen. We speelden het verhaal van broers Ares en Oeidipussy, de zonen van de overleden Julius Caesar die vochten om zijn troon én om de hand van ‘Kelly van de frituur’, een rol die ik op mij nam.”

“Een week lang werd opgebouwd naar het emotionele einde van het verhaal en de sfeer zat er dik in met een spannende vechtscène waarbij Ares het leven liet”, gaat Julie verder. “Oeidipussy had spijt, hij rouwde om zijn broer en zocht steun bij Kelly van de frituur. Op de tonen van 9 Crimes van zanger Damien Rice werden de lichten gedimd. Er was nog één spot op ons gericht en ik voelde vlinders in mijn buik opborrelen toen Jeroen als Oeidipussy naar voren boog om me te kussen. Ik wist dat het niet echt zou gebeuren, want het licht zou net op tijd uitgaan. Althans, zo was het afgesproken. Alleen vond de persoon in kwestie het net grappig dat hij zou ‘vergeten’ om het licht te doven en Jeroen ging mee in het verhaal en kuste me dus echt. Ik had op dat moment al 5 jaar een relatie en het was even verwarrend, maar ik viel al snel voor de charmes en humor van Jeroen. Ondertussen zijn we getrouwd en vormen we al bijna 10 jaar een koppel. Een koppel wiens eerste kus dus voor het oog van een grote groep 16-jarige animatoren was”, lacht Julie.

“Mijn ogen zijn voor het eerst op Geert gevallen tijdens mijn eerste kamp als leiding met Scouts De Geuzen Ternat in 2003. Naar aloude traditie namen de jins een namiddag de klein mannen, mijn kabouters, over zodat de leiding eens een half dagje op uitstap kon. Geert was op dat moment mmx, de materiaalmeester, en ik ken hem eigenlijk niet zo goed, maar ik had wel al een blik kunnen werpen op zijn iconisch lichaam, zeker toen we gingen zwemmen in Lac de l’Eau d’Heure, en mijn aandacht was getrokken”, lacht Lies.

“Al spelenderwijs nam ik hem enkele keren vast in het water, maar er werden geen grote moves gemaakt. Kort na het kamp stelde de groepsleider een plan op van leiding bij de takken en kwam ik samen met Geert en Tim bij Akabe terecht. En ik moet zeggen, na wat takraden en vergaderingen begon het toch te kriebelen bij mij. Op een feestje van een medeleider die op Eramus vertrok, heb ik dan toch een move gemaakt. We gingen ‘subtiel’ een luchtje scheppen en ik kuste hem. Ik had toen nog niet het idee dat er ooit kinderen van zouden komen”, lacht Lies. 

“Er waren dan ook wel wat struikelblokken. Zo is er de regel dat koppels niet samen in leiding mogen staan. Op kousenvoeten zijn we dus gaan uitleggen aan de groepsleiding dat we een relatie hadden. Ze zagen het gelukkig door de vingers omdat het jaar al begonnen was en de leidingsploegen mooi verdeeld waren. Timmeke, onze medeleider zag het ook zitten, dus dat zat snor, chanceke! Voor de andere leiding hielden we onze relatie nog even geheim, dan gaven we elkaar een hand, maar eens we in het scoutsbos toekwamen lieten we elkaar snel los zodat niemand iets zou merken. Maar na een tijdje vielen we uiteraard door de mand. Ondertussen zijn we 18 jaar later, staat er een huwelijk op de planning, hebben Geert en ik twee kindjes Stinne (8) en Warre (5) én is er een derde op komst. Die zijn trouwens alle drie voorbestemd om ook een scoet te worden”, besluit Lies.

“Het verhaal van Peter en mij begon 18 jaar geleden toen we elkaar leerden kennen in de Chiro van Rijmenam”, begint Barbara haar lovestory met Peter. "Ik studeerde op dat moment in Koekelberg en het was altijd een heel gedoe om er te geraken: bus, trein en metro’s... Ik wist dat Peter ook in Brussel werkte en heb na een Chirozondag gevraagd of ik niet met hem kon meerijden. Tijdens die autoritjes hebben we elkaar nog beter leren kennen en op de volgende Chirofuif was het prijs!"

"We hebben 100 chirofuiven samen gedaan, gekust in het donker en op de dansvloer, geslowd en samen op de toog gedanst, fuiven geopend en gesloten en het is nog altijd prijs tussen ons. We zijn ondertussen 18 jaar, een huwelijk en twee zonen van 10 en 7 jaar oud verder en Chiro Rijmenam heeft al die tijd een belangrijke rol gespeeld. Peter werd volwassen begeleider van de jongensafdeling en we gingen ook jaren mee op kamp als kookploeg. Ik denk dat onze jongste zoon amper 8 maanden oud was toen hij voor de eerste keer mee op kamp ging”, lacht Barbara. "Je mag dus echt wel zeggen dat we ons hart aan en bij Chiro Rijmenam hebben verloren."

Naast deze koppels vonden nog veel meer mensen de liefde van hun leven binnen een vereniging, merkten we uit onze valentijnswedstrijd. Cupido schoot zijn pijl op Ann en Jonas die elkaar leerden kennen dankzij De Zonnebloemblaadjes! Zij mogen dankzij Bongo nu genieten van een cheesy en romantische uitstap ter waarde van € 200!

Sjeiren is kijren

Neergepend door:

Katrien De Leeuw

Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (7) en Suze (4).

Recente blogs

Breng je stem uit op de nieuwe Vlaamse Jeugdraad

Crowdselling versterkt Trooper