Allemaal welkom in Het BENEFIETkot!

Ook jouw vereniging heeft het waarschijnlijk vlaggen: jullie benefietacties dit voorjaar zijn uitgeroeid door het virus. Geen mosselavond, geen wafelenbak, geen quiz, geen monnies. Social distancing, je weet wel. Gelukkig is Trooper niet geveld, en kan en mag er nog stevig online geshopt worden. 

Maar op zo’n moment is de creativiteit van de verenigingsmens indrukwekkend. Overal borrelen leuke ideeën op om toch monnies bijeen te krijgen, en dat vanuit jullie kot. Online quizzen, tombola’s, bingo’s, een digitale schijt je rijk, voorleessessies, online optredens, de zotste eerst. Als het maar iets opbrengt. Op zich allemaal geweldige ideeën. Waarom zou je ze dan niet delen? Of ze samen op punt zetten? 

Daarom starten we Het BENEFIETkot. Een hol waar je jouw online benefietacties en evenementen kan delen, of waar je ideeën van een ander kan pikken. Waarom? Om elkaar te steunen, te inspireren, ervaringen te delen, vragen te stellen en de mogelijkheid te scheppen om van elkaar te leren. Want we’re in this together, hééé! 

(Lees verder onder de foto)

BENEFIETKOT - TROOPER

Maar nu concreet: hier kan je lid worden van de Facebookgroep Het BENEFIETkot. Je kan, als je dat wil, ook onmiddellijk je profielfoto een BENEFIETkot-layer geven om mee de boodschap te verspreiden. En dan is het simpel: maak op je Facebookpagina een Facebook-evenement aan voor de benefietactie van jouw vereniging en deel het voor 31 mei 2020 in de groep. Let wel, jullie evenement moet plaatsvinden voor 15 juni 2020.  

Maar er is meer... We hebben rond de tafel gezeten met de mensen van Bancontact Payconiq Company. Je weet wel, die mannen die ervoor zorgen dat je een betaling vlotjes kan uitvoeren zonder lichamelijk contact. Handig in coronatijden! (maar daar lees je hier alles over) Enerzijds kan je hun systemen gebruiken om de donaties of betalingen voor je online evenement te ontvangen. Anderzijds gaan ze de inkomsten van de drie origineelste benefietacties verdubbelen!* 

We verdenken hen ervan een warm hart te hebben voor de verenigingen! 

(Lees verder onder de foto)

BENEFIETKOT | TROOPER

‘t Is een ganse boterham, hé? We weten het. Heb je een virtuele actie/evenement op de planning staan met je vereniging of wil je er één op poten zetten? Bekijk dan hier welke stappen je moet ondernemen om deel te nemen aan Het BENEFIETkot (en mee te dingen naar de geldprijs van Bancontact Payconiq Company!).

  • Stap 1: Maak een Facebook-evenement aan voor de virtuele actie of evenement van je vereniging en deel het in de Facebookgroep Het BENEFIETkot.
  • Stap 2: Wil je kans maken op de geldprijs van Bancontact Payconiq Company? Zorg er dan voor dat je Payconiq als betaalmiddel kan aanbieden. Registreer je vereniging daarom bij Payconiq, mocht dat nog niet het geval zijn.
    Als je klant bent bij BNP, HelloBank!, Fintro, Belfius, KBC, KBC Brussels, CBC, of ING kan je rechtstreeks bij je bank terecht. Contacteer gewoon je filiaal, dat gaat vaak nog het snelst. De registratie kan zo'n 2 tot 5 werkdagen duren. Ben je met je vereniging geen klant bij een van bovenstaande banken? Klik dan hier, om de nodige documenten te downloaden en mail ze ingevuld, samen met dit ingevulde document naar eva.de.mey@bancontactpayconiq.com.
    Krijg je de vraag hoe mensen met Payconiq kunnen betalen, stuur ze dan hier naartoe.
  • Stap 3: Maak zoveel mogelijk reclame voor je virtuele actie of evenement. Hoe meer mensen ervan weten, hoe meer geld je kan inzamelen.

De winnaars van Het BENEFIETkot worden in de eerste helft van juni bekendgemaakt.

Veel succes! 

* Bancontact Payconiq Company  verdubbelt het bedrag van 3 verenigingen met de origineelste acties met een maximum van 2.000 euro per vereniging. Om mee te dingen naar de geldprijs moet je Payconiq als betaalmiddel aanbieden, moet je Facebook-evenement voor 31 mei 2020 geregistreerd zijn in de Facebookgoep Het BENEFIETkot (anders kan Payconiq je Facebookevenement niet terugvinden) en moet het evenement plaatsvinden voor 15 juni 2020.

Het wedstrijdreglement van Het BENEFIETkot kan je hier lezen.

Sjeiren is kijren

Neergepend door:

Katrien De Leeuw

Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (7) en Suze (4).

Recente blogs

Breng je stem uit op de nieuwe Vlaamse Jeugdraad

Crowdselling versterkt Trooper