Zo blijft Pasen ook nu een feest

De paasklokken zullen ook dit jaar nog altijd niet uit Rome komen en de paashaas moet ook nog steeds anderhalve meter afstand houden. Maar hoe zorgen we er op Pasen en Paasmaandag toch voor dat we er een leuk en gezellig (familie)feestje zonder zorgen van kunnen maken? We lijsten enkele tips en ideetjes op.

De ene viert Pasen bij de grootouders met alle tantes en nonkels en neefjes en nichtjes erbij, bij de andere staat jaarlijks een brunch met een heleboel vrienden en hun kinderen op de planning,… Tof! Gezellig! Maar helaas nog niet voor dit jaar. Of toch niet als je met meer dan 4 personen bent. Maar dat wil niet zeggen dat het niet tof kan zijn, hé! En weet: chocolade maakt alles beter. 

READY. SET. GO!

1. Begin de dag meteen goed met een uitgebreid ontbijt aan een mooi aangeklede eettafel. Paasdecoratie vind je bijvoorbeeld bij Hema, de Bijenkorf of Maisons du Monde. En ook bloemen mogen niet ontbreken. Laat je kinderen ze bijvoorbeeld plukken tijdens een van je vele wandelingen. Als ze dan ook nog eens vaasjes mogen beschilderen, zullen ze met plezier aan tafel kruipen.

2. ’t Is natuurlijk nog altijd feest en daar hoort een gepaste outfit bij. Koop gerust iets nieuws bij JBC, Peter Hahn, La Redoute,… je hebt het écht verdiend!

3. Wie zegt dat je je paasfeest enkel in je eigen huis en tuin moet beleven? We hebben ondertussen met z’n allen al maaaaanden de wandelmicrobe te pakken. Doe daar nu nog een schepje bovenop en maak er een speurtocht met opdrachtjes van. Steek een paar dagen op voorhand briefjes in de bus bij iedereen in je straat (en bij uitbreiding op je wandelroute) en vraag hen iets paasachtigs op een van op straat zichtbare plaats te zetten of hangen. Spot je een mandje met chocolade eieren? Draai dan drie keer in het rond. Zie je een paashaas? Doe dan een spurtwedstrijdje binnen je gezin. Verzin je eigen opdrachten. Hoe zotter, hoe beter!

4. Beschilder dit jaar eens geen eierschalen, maar laat jezelf beschilderen. Koop wat bodypaint (je vindt er bij Bol.com) (en voeg meteen ook wat afdekzeil om je meubels te beschermen toe aan je winkelmandje 🤷), kleed je uit tot op je ondergoed en laat je kinderen zichzelf uitleven op jezelf en je partner. Voordeel? Je hebt nadien sowieso even me-time in de badkamer! (Misschien dan ook direct een uitgebreid verwenpakketje aanschaffen bij Ici Paris XL ofzo?)

5. Bij een feestje hoort natuurlijk ook een natje en een droogje. Is de wijnvoorraad na al die maanden thuis al flink geslonken? No problemo, Wijnvoordeel kan je kelder terug aanvullen. En bestel misschien pizza’s of iets anders lekkers bij Takeaway.com en geniet met je bubbel aan een vuurkorf in de tuin. Keigezellig, toch?!

6. “Of de paashaas ook bij oma en opa is geweest? Euh, ja, schatteke, natuurlijk”. Bestel wat chocolade eieren online (bijvoorbeeld bij Collect & Go of Chocolademarkt) en laat ze leveren bij je (schoon)ouders als je hen liever nog even op afstand houdt door het coronavirus. Vertel hen dat ze de eieren in de tuin moeten verstoppen en zodra dat gebeurd is, is ’t tijd om even te videobellen. Laat je kinderen daarna aan hun virtuele speurjacht beginnen! (Die eitjes kunnen ze later nog opeten want ze blijven nog wel even goed 😉).

7. Naast een overload aan chocolade wordt hier en daar ook een cadeautje gegeven. Kies slim. Niets dat teveel lawaai maakt (je moet die videocalls tijdens je thuiswerk nog verstaan) en liefst iets voor in de tuin (zo zijn ze nog actief bezig in de gezonde buitenlucht). LidlFunDreamLand,… ze hebben zeker iets in de aanbieding. Kinderen content en jij content. 

Voilà, geniet van een zalig paasfeest!

Sjeiren is kijren

Neergepend door:

Katrien De Leeuw

Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (7) en Suze (4).

Recente blogs

Breng je stem uit op de nieuwe Vlaamse Jeugdraad

Crowdselling versterkt Trooper