Een regenput, een inclusief basketbalterrein, verse soep voor alle leerlingen,... dit zijn de 13 winnaars van De Tofste Trooperdroom 2022

De tweede editie van De Tofste Trooperdroom zit erop. Op zaterdag 22 oktober werden alle winnaars bekendgemaakt tijdens een awardshow bij Studio 100 in Schelle. Met De Tofste Trooperdroom wilde Trooper, samen met KBC en Het Nieuwsblad de verbinding bij verenigingen stimuleren door hen te motiveren samen een droom te kiezen. Tegelijkertijd kregen ze een financieel duwtje in de rug om die droom te realiseren.

Verenigingen en goede doelen hebben massaal hun ultieme droom ingestuurd voor de Tofste Trooperdroom. Na 2 gemiste edities door de coronacrisis en nu het verenigingsleven volop herleeft, mikte Trooper in 2022 op 1.000 dromen en 100.000 stemmen. Het werd een onverhoopt succes: er werden maar liefst 1.132 dromen ingestuurd, waarop 139.388 keer gestemd werd. Nieuw dit jaar was een donatiemogelijkheid. In totaal werd op die manier 92.292 euro geschonken aan de verenigingen in de vorm van 6.519 donaties. Zo werd elke ingestuurde droom sowieso een winnaar!

De winnaars van De Tofste Trooperdroom 2022 werden bekendgemaakt tijdens de awarduitreiking in de gebouwen van Studio 100 in Schelle. De presentatie was in handen van Linde Merckpoel, die mee haar schouders zette onder dit project. Om de ingestuurde dromen te beoordelen, keek de jury naar hoe origineel en innovatief ze zijn. Hét doorslaggevende criterium was zonder twijfel de verbindingskracht van de droom. Want verbinding en samen zijn is iets waar alle mensen nood aan hebben.

KBC HOOFDPRIJS: Gymnastiekclub PTS Helix Gym (Maasmechelen)
Hun droom? Turnlessen kunnen aanbieden aan kinderen die minder motorisch zijn door hun lichaamsgewicht en -bouw.

CULTUUR

 1. Juryprijs: K.M. Sint-Cecilia Ardooie
  Hun droom? Kostuums aankopen voor de jongste telgen, zodat iedereen zich verbonden voelt binnen hun groep.
 1. Publieksprijs: CantaBella (Turnhout)
  Hun droom? Een workshop ‘performance & attitude’ volgen om zo uit hun comfortzone te breken en meer ontspannen en vrijer te zingen.

DIEREN

 1. Juryprijs: Dierenvoedselbank Poezewoef Wilrijk vzw
  Hun droom? Een grotere ruimte op voedsel in op te slaan voor dieren van gezinnen met financiële problemen
 2. ,
 3. Publieksprijs: MLM-Bullies vzw (Nieuwpoort)
  Hun droom? Een medische behandeling in de dierenkliniek voor elke geredde hond, voor het dier naar zijn nieuwe thuis gaat.

GOED DOEL

 1. Juryprijs: Eleonoor-vzw (Nazareth)
  Hun droom? Gratis ‘rouwkost’ aanbieden aan gezinnen in de week na een stilgeboorte of overlijden van hun kind. Zij voegen bij elke rouwmand een mooie keramische ovenschotel met de naam van het sterrenkindje.
 2. ,
 3. Publieksprijs: Cis 4 ever voor Kom Op Tegen Kanker (Bonheiden)
  Hun droom? Startgeld inzamelen voor hun loop- en fietsclub van Kom Op Tegen Kanker als eerbetoon aan Cis, die als 12-jarige stierf aan de gevolgen van een hersentumor.

JEUGD

 1. Juryprijs: Chiro Anzegem
  Hun droom? Een regenput installeren aan het chirolokaal zodat het regenwater van het dak nuttig kan gebruikt worden in plaats van weg te stromen.
 2. ,
 3. Publieksprijs: O’s Agnes Chiromeisjes Retie
  Hun droom? Een mooi nieuw gebouw om leuke avonturen te beleven met de steeds groter wordende groep enthousiaste chiromeisjes.

SCHOOL

 1. Juryprijs: Project Lege Brooddozen (Vlierzele)
  Hun droom? Leerlingen die het nodig hebben een gratis maaltijd schenken, want geen enkel kind mag met een lege maag in de klas zitten.
 2. ,
 3. Publieksprijs: Ouderraad Opitter (Bree)
  Hun droom? Dagelijks verse soep voor elke leerling, want het is belangrijk om kinderen te motiveren om gezond te eten.

SPORT

 1. Juryprijs: Zedelgem Lions
  Hun droom? Een outdoor basketbalterrein creëren waar basketters en rolstoelbasketters beiden kunnen sporten.
 2. ,
 3. Publieksprijs: Pivo Volleybal Pittem
  Hun droom? Met zoveel mogelijk supporters aanwezig kunnen zijn op buitenlandse wedstrijden van hun favoriete ploeg.

De winnaar van de KBC Hoofdprijs ontvangt 5.000 euro, de winnaars van de jury- en publieksprijzen van de 6 categorieën ontvangen elk 1.500 euro. De prijzen werden uitgereikt door de partners van De Tofste Trooperdroom: KBC (hoofdprijs), Bancontact Payconiq Company (goede doelen), Studio 100 (dieren), Het Nieuwsblad (sport), Center Parcs (jeugd), Delhaize (school) en KBC (cultuur). “In Vlaanderen bloeit het verenigingsleven met veel vrijwilligers als geen ander. Het is iets wat we goed moeten ondersteunen want zij zijn de olie in onze samenleving. Als bedrijf kan je niet elke individuele vereniging steunen, daarom dat wij graag samenwerken met een platform als Trooper waarvan we weten dat zij rechtstreeks steun verlenen aan alle kleine lokale verenigingen en goede doelen. Op die manier kunnen wij ons als bedrijf engageren in het verenigingsleven en tegelijkertijd een Belgisch innovatief digitaal initiatief ondersteunen”, aldus Nico Lucas Adviseur Cultuur- en Maatschappelijke sponsoring bij KBC.

Trooper-CEO Jos Donvil kijkt zeer tevreden terug op deze editie van De Tofste Trooperdroom: “Het is duidelijk dat er een grote nood is aan ondersteuning van verenigingen en dat het enorm hard leeft. We hadden nooit gedacht dat deze editie zo’n succes zou worden, maar er natuurlijk wel op gehoopt. Fondsenwerving wordt steeds moeilijker voor goede doelen en verenigingen. Met deze campagne hopen we dat we hen een duwtje in de rug konden geven. We zijn vastberaden om het initiatief nog veel groter te laten worden zodat we de verenigingen en goede doelen kunnen helpen met nog meer middelen.Nieuwe en grotere plannen voor De Tofste Trooperdroom 2023 liggen al klaar !”

Wist je dat je je vereniging of goed doel het hele jaar door kan steunen via Trooper? Ontdek hier hoe.  

Ook een Troopervereniging worden? Volg Trooper op Facebook Volg Trooper op Instagram

Sjeiren is kijren

Neergepend door:

Katrien De Leeuw

Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (7) en Suze (4).

Recente blogs

Breng je stem uit op de nieuwe Vlaamse Jeugdraad

Crowdselling versterkt Trooper