Reizen zorgen voor grote commissies voor Ouderraad GBS Huizingen: “Gemiddeld hebben we zo’n 234 euro commissie per maand”

Ouderraad GBS Huizingen heeft de kaap van 10.000 euro Troopermonnies gehaald. Hun teller staat momenteel op 10.273 euro. Niet mis! Maar hoe kregen ze dat voor mekaar op 3 jaar tijd? We vroegen het Supertrooper Wim Doudelet.

Trooper: Meer dan 10.200 euro, Wim. Dat is niet mis!

Wim: “Wij zijn natuurlijk ook al een tijdje bezig met Trooper en dat helpt wel om veel monnies bij elkaar te krijgen. Nog voor verschillende andere verenigingen in onze buurt met Trooper begonnen, waren wij al aan het troopen en hebben we dus een voorsprong kunnen nemen. Ik ben gestart met het idee ‘Als we er 500 euro op een jaar mee verdienen is dat mooi meegenomen’, ’t is positief uitgedraaid want in het eerste jaar stond de teller op 3.428 euro (lacht)”.

Trooper: Als we jullie gemiddelde commissie per maand berekenen in 2020, kwamen we uit op 234 euro. Dat is een hoog bedrag.

Wim: “Da’s inderdaad erg goed. Maar als je naar de gemiddelde maandelijkse commissie in 2019 kijkt, kwam dat neer op 296 euro. Wij hebben heel lang het geluk gehad dat een ouder van een van onze leerlingen werkreizen boekte via onze Trooperpagina. Omdat reizen in 2020 geen evidentie was, merkten we dat verschil natuurlijk wel op. Onze totale commissie in 2020 was dus lager dan in 2019, maar dat komt, volgens mij, omdat mensen wat meer hebben opgelet op wat ze kochten, zeker in de tweede helft van het jaar. En we bereikten mensen natuurlijk ook minder makkelijk. Anders kan je op een eetfestijn of schoolfeest reclame maken voor Trooper, maar dat ging nu niet.”

Trooper: Als we kijken naar de webshops die jullie het meeste commissie opleveren steekt Booking.com daar met kop en schouders bovenuit.

Wim: “Het is geen geheim dat reizen veel commissie opbrengen. De aankoopprijs ligt veel hoger dan bij eender welke andere bestelling en dat resulteert in meer commissie. Ook andere reisshops zoals bijvoorbeeld Belvilla, Landal en Home 24 leverden ons al mooie commissies op. Da’s dus een tip die ik andere Supertroopers kan geven: laat mensen weten welke reisshops allemaal op Trooper zitten. Daar kan je echt veel voordeel mee doen.”

Trooper: Je vindt wel dat het feit dat jullie 10.000 euro bij elkaar hebben getroopt voor een dubbel effect zorgt. Waarom?

Wim: “Wanneer je ziet dat er al 10.0000 euro bij elkaar is getroopt, dan zie je als buitenstaander natuurlijk meteen dat het werkt, en da’s keigoed. Maar langs de andere kant is dat getal ook negatief, want mensen zien dat we al veel geld gekregen hebben en zullen er dan misschien voor kiezen om een andere vereniging of goed doel te steunen, wat nadelig is voor ons.”

Trooper: Jullie hadden in 2020 101 Troopers, ook dat is een mooi getal.

Wim: “We merken echt dat het helpt om Trooper uit te leggen tijdens info-avonden en dergelijke. Wanneer we hen tonen hoe het marcheert, zijn mensen sneller geneigd om mee te Troopen dan wanneer je gewoon een postje op Facebook plaatst. Daarnaast bedanken we onze Troopers ook persoonlijk. Zo hebben we bijvoorbeeld alle mensen die getroopt hebben voor onze ouderraad gratis drankbonnetjes gegeven op een schoolfuif.”

Trooper: Wat doen jullie met de Troopermonnies?

Wim: “Dat geld gaat integraal naar de ouderraad, samen met de inkomsten van bijvoorbeeld eetfestijnen. In eerste instantie gebruikten we dat om een deel van het avonturenklassen of sneeuwklassen mee te betalen. Het budget van de school gaat immers niet even hard omhoog als de prijs die je voor zo’n kampen moet betalen. Als we dat op het infomoment over die kampen vertellen, merken we altijd op dat we in de weken nadien plots wat meer nieuwe Troopers hebben. Nu krijg ik, als turnleerkracht van de school, ook een stukje van de Trooperkoek, want de ouderraad gaat investeren in turnzakken. Elke klas krijgt een zak in een andere kleur. Zo zien we meteen uit welke klas de turnzak komt als er eentje blijft rondslingeren.”

Trooper: Veel succes nog en op naar 20.000 euro, hé!

Wim: “Merci, we doen ons best!”

Denk je ‘hola dat zijn goede tips van Wim’ ga er dan zeker mee aan de slag! Goesting in meer tips? Neem dan hier eens een kijkje.

Sjeiren is kijren

Neergepend door:

Katrien De Leeuw

Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (7) en Suze (4).

Recente blogs

Breng je stem uit op de nieuwe Vlaamse Jeugdraad

Crowdselling versterkt Trooper