Trooper test de paaseiboxen van Chocolademarkt: “Plakkerig in de mond, maar vol van smaak. Lekker!”

Pasen komt eraan en die periode is onlosmakelijk verbonden aan paaseitjes. Liefst zo veel mogelijk! Om ervoor te zorgen dat jij de beste keuze maakt tijdens het aankopen van je paaseitjes ging het Trooperteam op onderzoek uit. Wij testten de paaseiboxen van Chocolademarkt. En we moeten eerlijk toegeven, dat was voor chocoladelovers als wij echt geen moeilijke opdracht... 

Op de website van Chocolademarkt vind je drie merken die boxen met paaseitjes aanbieden: Tony’s Chocolonely, Côte d’Or en Milka. Wij, het Trooperteam, testten elke box uitgebreid en geven hier onze eerlijke mening. 

Dit vindt het Trooperteam van deze box: “Amai, dat zijn grote eitjes!” is de algemene teneur binnen het Trooperteam bij het zien van deze box. De paaseitjes van Tony’s Chocolonely zijn dan ook echt opvallend groter dan de standaard paaseitjes. Voor deze box – met paassticker op! - werd gekozen voor een mix van drie verschillende eitjes, de 3 populairste smaken van Tony’s. Dat zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils zit in deze box en da’s goed gezien. Tijdens het proeven van een van de eitjes hoorden we zelfs dit: “Amai, da’s lekker. Plakkerig in de mond, maar vol van smaak. Echt goed.” Als we een minpuntje moeten geven: bij ons zat het overgrote deel van de rode eitjes helemaal onderaan de box en was er dus wat ‘viswerk’ nodig om eraan te kunnen.”

Smaak van de eitjes:

 1. Oranje: Karamel/zeezout (vol)
 2. ,
 3. Rood: Melkchocolade (vol)
 4. ,
 5. Blauw: Puur (vol)

Prijs: € 35,99 voor een box van 2 kilogram, goed voor zo’n 160 paaseitjes.

Prijs per paaseitje: € 0,22

Punten voor deze box: 7/10

Dit vindt het Trooperteam van deze box: Tijdens het proeven van beide paaseitjes werd er zelfs een 10/10 uitgereikt en het team is best unaniem: beide eitjes smaken lekker. “Zelfs blind proef je dat dit eitjes van Côte d’Or zijn. Dit is echt een box voor de meerwaardezoeker”, klinkt het. Als we ook hier dan toch een minpuntje moeten geven: als je houdt van witte chocolade, is deze box niet de beste keuze omdat je enkel fondant en melkchocolade in de doos vindt.

Smaak van de eitjes:

 1. Blauw: Fondant met pralinévulling
 2. ,
 3. Rood: Melkchocolade (vol)

Prijs: € 23,99 voor een box van 1,1 kilogram, goed voor zo’n 130 paaseitjes.

Prijs per paaseitje: € 0,18

Punten voor deze box: 9/10

Dit vindt het Trooperteam van deze box: Door de kleurrijke verpakking van de eitjes ziet de box er erg leuk uit. In deze box zitten 5 verschillende soorten eitjes, wat ervoor zorgt dat vrijwel iedereen wel een paaseitje naar z’n smaak zal vinden. “Deze paaseitjes smaken allemaal wat zoeter, ze gaan zeker bij kinderen in de smaak vallen”, klinkt het tijdens het proeven. Ook hier kunnen we een klein minpuntje aanhalen: in de box zitten niet evenveel eitjes van elke smaak. Wij kregen bijvoorbeeld maar twee gele eitjes.

Smaak van de eitjes:

 1. Paars: Melkchocolade (vol)
 2. ,
 3. Geel: Melkchocolade met krokante pralinévulling
 4. ,
 5. Oranje: Witte chocolade met pralinévulling
 6. ,
 7. Beige: Witte chocolade (vol)
 8. ,
 9. Roos: Melkchocolade met biscuitvulling

Prijs: € 22,99 voor een box van 1,1 kilogram, goed voor zo’n 130 paaseitjes.

Prijs per paaseitje: € 0,17

Punten voor deze box: 8/10.

Ondertussen goesting gekregen in paaseitjes? We begrijpen het volkomen. Op Chocolademarkt kan je ze meteen bestellen (je vindt er trouwens nog veel meer dan enkel paaseitjes). Als je ze via Trooper bestelt, krijgt je favoriete vereniging of goed doel ook nog eens gemiddeld 2,6% commissie op jouw bestelling. Da’s een mooi paascadeautje voor hen, hé? Wij kregen trouwens ook nog drie pakjes paaseitjes van Côte d’Or gratis bij onze bestelling, da's altijd leuk om te krijgen.

Ook een Troopervereniging worden? Volg Trooper op Facebook Volg Trooper op Instagram

Sjeiren is kijren

Neergepend door:

Katrien De Leeuw

Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (7) en Suze (4).

Recente blogs

Breng je stem uit op de nieuwe Vlaamse Jeugdraad

Crowdselling versterkt Trooper