Meer dan dubbel zoveel vakantiedagen? Zo doe je het!

Zo min mogelijk vakantiedagen opnemen om zoveel mogelijk dagen vrij te zijn, dat wil toch iedereen? Lees deze blog erg aandachtig want met onze tips kan je meer dan dubbel zoveel dagen thuis of op vakantie zijn als het aantal vakantiedagen dat je daarvoor moet ingeven. Klinkt te mooi om waar te zijn, maar ’t is het niet. Kijk maar.

Wie van plan is net iets te veel chocolade te eten op Pasen en Paasmaandag kan daar enkele dagen van bekomen. Door vrij te nemen van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 april, bijvoorbeeld. Zo ben je 4 vakantiedagen kwijt, maar ben je wel 9 dagen thuis.

En dan komt de maand mei, een echte topmaand om minimaal vakantie aan te vragen en zo optimaal van vakantie te genieten. 1 mei (Dag van de Arbeid), 18 mei (O.H. Hemelvaart) en 29 mei (Pinkstermaandag) zijn officiële feestdagen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om:

  1. Vrij te nemen van maandag 2 tot en met vrijdag 5 mei. Zo ben je 4 vakantiedagen kwijt en ben je 9 dagen vrij.
  2. ,
  3. Vrij te nemen van maandag 15 tot en met woensdag 17 mei en op vrijdag 19 mei. Zo ben je alweer maar 4 vakantiedagen kwijt om 9 dagen vrij te zijn.
  4. ,
  5. Neem je van dinsdag 30 mei tot en met vrijdag 2 juni verlof? Dan ben je 9 dagen thuis in ruil voor 4 dagen vakantiedagen.

Ni mis, hé?

En dan zijn er de zomermaanden. Dankzij de Nationale feestdag heeft (bijna) iedereen een dag congé op vrijdag 21 juli. Als je de dagen voordien, van maandag 17 juli tot en met donderdag 20 juli vakantie neemt, ben je 9 dagen thuis. In ruil voor 4 vakantiedagen dus, hé!

In augustus heb je dan weer één officële feestdag, O.L.V. Hemelvaart op dinsdag 15 augustus. Je kan de brug maken door maandag 14 augustus vrij te nemen en je kan er dan nog 3 vakantiedagen aan plakken. Op die manier ben je, wederom, 9 dagen vrij in ruil voor 4 vakantiedagen.

Je ziet het, wie slim zijn vakantiedagen inplant, kan er wreed veel vakantie voor terugkrijgen. Wil je die vakantiedagen liever niet tussen de vier muren van je huis spenderen? Dan hebben we ook daar tips genoeg voor! Trek er met vrienden eens een weekendje op uit naar een vakantiehuisje van Belvilla bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een tripje met de familie naar een vakantiepark zoals Center Parcs of Landal of een hotelovernachting in eigen land of net wat verder weg via Booking.com? Ga je liever gewoon één dagje weg? Dan is een pretpark altijd een voltreffer. Plopsaland, Walibi of Bellewaerde bijvoorbeeld.

Vergeet je tripjes wel niet via de Trooperpagina van je vereniging te boeken, want dat levert hen echt héél veel commissie op. Gewoon omdat jij eraan denkt om eerst via hun

Ontdek hier al onze vakantiepartners hier

Voilà, en nu: vakantiedagen inplannen maar! 

Goeie extra lange congé, hé!

Ook een Troopervereniging worden? Volg Trooper op Facebook Volg Trooper op Instagram

Sjeiren is kijren

Neergepend door:

Katrien De Leeuw

Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (7) en Suze (4).

Recente blogs

Breng je stem uit op de nieuwe Vlaamse Jeugdraad

Crowdselling versterkt Trooper