“Ik ben een man en ik zuig stof”: de ultieme Moederdag-tip!

Ik had het er in een vorige blog al over: COVID-19 dringt ons een vracht nieuwe routines op. Meestal ergerlijke, maar soms ook wel leuke. Ik heb er één zalige achter gehouden. Eentje speciaal voor de mannen onder ons. Want het gaat over stofzuigen. Lees verder als je de moeder van je kinderen op 10 mei (Moederdag!) eens écht wil verrassen!

Ik heb het geluk dat ik wekelijks over poetshulp beschik. Ik heb mijn drie geweldige dochters, als alleenstaande vader, helaas nooit zover gekregen die taak van me over te nemen… en ze hebben gelijk. Maar plots klopt corona aan de deur en de poetshulp al zeven weken (!) niet meer. En wie mag de boel hier al bijna acht weken proper houden voor vier ‘gevangenen’? Jep, bibi dus!

(Lees verder onder de foto)

Ik kan je zeggen: mijn relatie met mijn huishoudapparaten is de laatste weken dus drastisch geïntensifieerd. Ik draai bijvoorbeeld tot drie afwasmachines per dag. Buiten het feit dat ik de neiging heb om er net die ene vette pan of pot te veel in te proppen en mijn glazen er soms plakwazig uitkomen, verloopt voorlopig alles tussen ons spik en span. De wasmachine, droogkast en zelfs de fruitpers en de koffiezet zijn mijn buddies die me door deze periode helpen.

Maar ik wil het hier eigenlijk hebben over mijn ‘haat zonder liefde’-relatie met mijn stofzuiger. Alleen al als ik dat onding vanuit de kast naar de living sleur, heb ik al een vaas of een plant mee met die veel te lange slurf en na drie minuten voorovergebogen te staan als een hockeyspeler in de aanval duikt spontaan die zeurende wrevel in mijn wervel op. En dan dat gedoe met die draad die altijd overal achter blijft haken, tot ik dat ene hoekje te veel omga, en de sucker omver rolt als een hulpeloze baby en nog luider begint te bleiten dan normaal. Ah, en dan zijn er ook nog eens elke keer opnieuw die ‘gij domme nitwit’-blikken van de poetshulp omdat ik weer eens de verkeerde zakken heb besteld.

(Lees verder onder de foto)

Weet je wat het enige is wat mij recht houdt bij mijn stofzuigbeurt? Zo net iets te driftig op de knop vanboven rammen om die draad zich op 1,5 seconden weer in zijn holleke te zien terugtrekken. Verder is er werkelijk niets efficiënts aan. Als man wil ik graag stofzuigen, maar eerlijk? Het concept stofzuiger zuigt. Dacht ik, tot vorige week!

Ondanks het feit dat mijn stofzuiger heel zijn leven in zijn kot gebleven is, heeft hij net tijdens de lockdown light de geest gegeven. En ik heb zelfs niet geprobeerd om hem te reanimeren op intensieve. Nope. Hier scheiden onze wegen. Ander en beter. En snel. Een korte Google-sessie brengt me bij een Dyson. De pistoletkruimels, olijven pitten en lange meisjes haren stapelen zich tegen een hoog tempo op onder de eettafel, dus het moet vooral snel gaan. Een dag later al arriveert hier een elegante doos met als inhoud: de V10 cycloon. Besteld, natuurlijk via Trooper, op Bol.com. Maar het mag ook via Krëfel of Coolblue bijvoorbeeld. (Ik link je meteen effe naar de desbetreffende shops, mét Trooperlink, handig, hé?!)

GASTEN! Ik zweer het, er gaat een nieuwe wereld van efficiëntie open. Aan alle échte venten anno 2020, lees verder en jij gaat je thuis opwerpen als stofzuigvrijwilliger en van de wereld een aangenamere en properdere plek maken. Ik lijst de pluspunten even op:

Uhu, net als je smartphone, wordt hij geleverd met een oplaadbasis, die tegelijk je ophang- en opbergsysteem is. Twee vijsjes en hij hangt en laadt. Ge hebt het al door: draadloos!

De Dyson V10 cycloon beschikt over een doorzichtig reservoir waar hij alle smeerlapperij in opvangt. Of stel, je hebt je trouwring opgezogen, je ziet ‘m aan het raampje zitten. Of een spin? Ook leuk. Daar kan ik mijn dochters de stuipen mee op het lijf jagen. Genoeg gespeeld? Klik, klik, klepje open, afval dumpen in de vuilbak. Weg rotzooi…

De stofzuigende mens ziet er vaak zo onderdanig sloerieachtig uit. Ze worden terug gekatapulteerd naar de koloniale tijd vanwege die neerbuigende houding. Om het vuil van de blanke man op te ruimen. Gedaan daarmee: rechtop, met fierheid en losjes uit de pols met één hand een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld: “ik ben man en ik zuig stof!”.

De Dyson V10 cycloon komt ook met hulpstukken. Niet dat wij venten om hulp vragen, verre van, maar deze stukken werden er gratis bijgeleverd, zodus… Eén stuk is speciaal voor je zetels en één voor de kruimeldieffunctie. En dat is nu voor mij nu écht de USP (Unique Selling Proposition). Deze Dyson heeft de kracht van je gewone stofzuiger maar het handige lichtgewicht van een kruimeldief. Next level dus: “Schat, blijf maar zitten hoor, ik neem wel effe de rotzooijatter.” 

En dan heb ik het nog niet gehad over z’n soepelheid! Man man, het gewricht aan de zuigmond lijkt wel je derde en meest gehoorzame pols. Nog nooit had je zoveel plezier van je rechterhand! Dit gevoel doet me zelfs terug mijmeren naar de tijd dat ik met mijn BMW 1100 GS door de alpencols schuurde.

 De Dyson V10 cycloon is een win-win-win:

  • Gun hem jezelf. Je hebt écht een nieuw gadget verdiend in deze moeilijke tijden.
  • Het is bijna Moederdag en je hebt nog niets kunnen bedenken voor volgende zondag. Print de zuigbon hieronder in fullcolour, vul hem liefdevol in en bedank er de moeder van je kinderen mee met de belofte dat jij een jaar lang alle stofzuigjobs op jou zal nemen (als je thuis bent).
  • Koop hem via Trooper en je favoriete vereniging pakt ook nog een leuke commissie.

Graag gedaan.

PS: Wil je een iets goedkopere stofzuiger? De V8 is ook dik oké!

Sjeiren is kijren

Neergepend door:

Jan Dejonghe

Brand cop bij Trooper. Vader van de drie slimste, liefste, grappigste 🐣🐣🐣 in the 🌎

Recente blogs

Breng je stem uit op de nieuwe Vlaamse Jeugdraad

Crowdselling versterkt Trooper