Het Overdruksyndroom haalt 10.000 euro binnen via Trooper! Supertrooper Fien geeft haar geheimen vrij

Jaja, 't is zover! Het Overdruksyndroom haalde als eerste Troopervereniging de kaap van maar liefst 10.000 euro. "Maandelijks troopen we tussen 100 en 400 euro bij elkaar", vertelt Supertrooper Fien. Hoe ze dat doen, legt ze maar al te graag uit.

We hebben het even nagekeken, Het Overdruksyndroom registreerde zich op 12 februari 2017 op Trooper. Dat wil dus zeggen dat ze die 10.000 euro op 3 jaar en 3 maanden tijd bij elkaar hebben gesprokkeld. Als we in dagen tellen is dat op 1.186 dagen tijd. Een rekensommetje leert ons dat ze bij Het Overdruksyndroom dus gemiddeld 8,43 euro per dag bij elkaar troopen. 

Fien, hoe haal je op die tijd 10.000 euro binnen?

Fien: “Het geheim is simpel: ik heb geen gêne. Zo ga ik bijvoorbeeld gewoon naar bedrijven en vraag ik hen al hun business trips via onze Trooperpagina te boeken bij Booking.com. Dat zijn meteen grote bedragen die dan ook een serieuze commissie opleveren. En ook op bepaalde koopmomenten durf ik mensen aanspreken. Wanneer september eraan komt, sms ik naar andere mama’s dat ze aan ons moeten denken wanneer ze kaftpapier of een nieuwe boekentas ofzo zouden kopen.”

En je gebruikt ook onze gouden regel: communicatie is mega belangrijk!

Fien: “Ik blijf onze leden regelmatig aanspreken dat ze al hun online aankopen via onze Trooperpagina moeten doen. Ik schrijf 4 nieuwsbrieven per jaar, tussendoor verstuur ik nog wat mailtjes en ik post geregeld iets op Facebook. Daar doe ik vooral concrete aankoopsuggesties die van toepassing kunnen zijn op onze leden, die vaak patiënten zijn. Zo zeg ik dat ze medicatie en voedingssupplementen kunnen kopen via Apotheek Online of ze bijvoorbeeld krukken en warmtedekens bij Collishop kunnen aankopen. Zo troopen we maandelijks tussen 100 en 400 euro bij elkaar. Online shoppen is voor overdrukpatiënten trouwens heel handig omdat ze vaak niet meer zo mobiel zijn. Bovendien leveren ze door te troopen ook een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek.”

Wat gebeurt er met het ingezamelde geld? 

Fien: “Door te troopen voor Het Overdruksyndroom leveren mensen een bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. Zo zijn we momenteel aan het sparen om een onderzoek op te starten rond onze aandoening."

(Lees verder onder de banner)

Het Overdruksyndroom zamelde als eerste vereniging op Trooper 10.000 euro in.

Kan je eens vertellen wat het Overdruksyndroom, waar je zelf ook aan lijdt, en Tarlov cysten net zijn?

Fien: “Door een gestoorde cerebrospinale drukregeling, waarvan de oorsprong onbekend is, kan de druk in het ruggenmergkanaal oplopen en kan ruggenmergvocht in de zenuwen worden geperst. Die verhoogde druk in die zogenaamde zenuwwortels leidt dan tot irritatie van de inliggende zenuwvezeltjes. In eerste instantie krijg je dan pijn en last van tintelingen of een slapend gevoel. De isolatielaag rond de zenuw begint dan vervolgens uit te zetten op de plaats waar ze het zwakst is. Dat is voornamelijk in het heiligbeen, waar de druk het hoogst is omdat we rechtop lopen en heel veel zitten. Maar ook in de lage rug, de bovenrug, de nek en ter hoogte van de hersenzenuwen is het mogelijk.”

En dat zorgt voor veel pijn?

Fien: “Ja, in het hele lichaam. In je bekken, je benen, je voeten, je romp, je nek, je  armen, je gezicht, je hals,… Jammer genoeg wordt de diagnose vaak niet of pas laattijdig gesteld. De reden hiervoor is dat de pijn, tintelingen en het slapend gevoel moeilijk te meten zijn. Ook denken artsen soms dat de pijn veroorzaakt wordt door andere factoren, zoals de artrosetekens die zichtbaar zijn op een NMR/MRI, een verminderde fysieke conditie en/of psychologische factoren. Het Overdruksyndroom gaat ook vaak gepaard met Tarlov-cysten en heeft dezelfde symtomen.”

(Lees verder onder de foto)

Supertrooper Fien van Het Overdruksyndroom. Zij zamelden als eerste vereniging op Trooper 10.000 euro in.

Je patiëntenvereniging telde drie jaar geleden 100 leden. Ondertussen staat de teller op 105 leden. Die troopen blijkbaar goed?

Fien: “Inderdaad. (lacht) We beschikken inderdaad over een vaste kern die standaard Troopt. Maar ze doen ook meer. Zo was er bijvoorbeeld eens een lid wiens man een bedrijf ging opstarten. Hij heeft de tien computers die hij nodig had gewoon via onze Trooperpagina bij Coolblue besteld. Zo tikt de Trooperteller natuurlijk meteen snel aan.”

Ben je zelf ook lid van de scouts, chiro, een sportclub, een toneelgroep,... en denk je nu: ‘dju, wij kunnen ook wel wat  extra geld gebruiken’? Lees even deze blog, registreer nadien je vereniging hier en begin meteen te troopen. 

Sjeiren is kijren

Neergepend door:

Katrien De Leeuw

Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (7) en Suze (4).

Recente blogs

Breng je stem uit op de nieuwe Vlaamse Jeugdraad

Crowdselling versterkt Trooper