Chromebooks, fietsen, nieuwe lokalen,... allemaal dankzij Troopermonnies

Door simpelweg eerst via www.trooper.be te passeren wanneer ze online shoppen, zorgden duizenden Troopers er op bijna 5 jaar tijd voor dat er maar liefst 2,8 miljoen euro naar meer dan 8.200 verenigingen, goede doelen, ouderraden,... ging. Dat geld kregen die verenigingen, goede doelen,... gratis en voor niks én is van groot belang want het wordt geïnvesteerd in hun werking. Kijk en lees maar even mee waar de Troopermonnies al voor gebruikt werden!

De ouderraad van Vrije Basisschool Bolderberg gebruikte de monnies die ze via Trooper bij elkaar kregen voor de aankoop van Chromebooks. “De leerlingen en leerkrachten zijn er erg blij mee en door dat succes willen we met de ouderraad blijven inzetten op de digitalisering van de school”, vertelt Inge Dupont, lid van de ouderraad. “Zo zijn we bijvoorbeeld bezig met het vernieuwen van de website, het ontwikkelen van een webpagina voor de ouderraad, een webshop, een digitale kassa, enzovoort.” 

“Alle monies die we via Trooper bij elkaar krijgen, gebruiken we specifiek voor aankopen voor onze jeugd”, vertelt Nancy Wynants van de ouderraad van KFC Lentezon Beerse vzw. “We hebben over de jaren heen al verschillende aankopen kunnen. Zo kochten we fleecedekentjes in de kleuren van de club voor de spelers op de bank, drinkbussen en een nieuwe waterbar, elektronische borden voor de keepers, tactiekborden voor in de kleedkamers en targetnetten voor in de goal. Onze volgende aankoop zal er eentje zijn voor de wat oudere spelers, voorlopig ligt een pooltafel of air hockey op tafel. Het is zalig dat we al deze aankopen dankzij Trooper kunnen realiseren.” 

“We kochten met de Troopermonnies fietsen om kinderen in armoede fietslessen te geven”, vertelt Aïlan Iriks, oprichter en dagelijks bestuurder bij Sportpret VZW. “Het was een groot succes! Dankzij onze leuke namiddagen gevuld met sport en pret, kunnen ook deze kwetsbare kinderen voor een keertje kansRIJK zijn en verwend worden met beweging, lekkere en gezonde tussendoortjes en heel veel aandacht en liefde!” 

“Zeventien jaar hebben we er op gewacht. Maar nu is het eindelijk zover. We zijn gestart met de bouw van onze nieuwe lokalen. En dat komt geen dag te laat”, vertelt Elien van den Nieuwenhuijzen van gidsen Sint-Godelieve. Tien jaar geleden kreeg hun huidig lokaal al de weinig benijdenswaardige prijs voor slechtste scoutslokaal van de provincie Antwerpen. Ze hebben last van schimmels, de gaskachels werken niet optimaal en in één ruimte is het plafond zelfs naar beneden gekomen. “We zijn dan ook dolgelukkig dat we eindelijk zicht hebben op de verhuis naar ons splinternieuw, ecologisch lokaal iets verderop in de straat. Als alles volgens plan verloopt, is de ruwbouw klaar tegen september. In september 2022 kan de plechtige opening dan eindelijk echt plaatsvinden. Trooper hielp ons een hele stap dichter bij de realisatie van onze droom. Dankzij enkele vaste Troopers zamelden we al een mooi bedrag bij elkaar, dat integraal naar de rekening van de bouw gaat. Dat biedt ons wat meer ademruimte. Daarnaast wonnen we in 2019 de tweede prijs op de Trooperdroomwedstrijd. Een prachtig initiatief dat ons als vereniging letterlijk heeft verenigt. We gingen er samen 100% voor en waren enorm verrast hoeveel steun we kregen vanuit alle hoeken. Het was prachtig om die warmte te voelen en dat alles dankzij Trooper!”

Benieuwd wat andere verenigingen en goede doelen met hun Troopermonnies deden? Klik dan hier.

Wil je weten hoe Trooper werkt en een lokale vereniging aan extra centen helpen? Klik dan hier!

Kan jouw vereniging, goed doel,... ook extra geld in de clubkas gebruiken, (en dat dus gratis en voor niks, hé!)? Klik dan hier om je aan te sluiten. Wil je eerst nog wat extra info krijgen? Hier vind je een antwoord op de meest gestelde vragen.

Sjeiren is kijren

Neergepend door:

Katrien De Leeuw

Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (7) en Suze (4).

Recente blogs

Breng je stem uit op de nieuwe Vlaamse Jeugdraad

Crowdselling versterkt Trooper