23 cadeautips voor de Sint

’t Is toch allemaal dat niet de laatste jaren voor de Sint. Net wanneer de goedheiligman mee denkt te zijn met de nieuwste speelgoedtrends zijn er alweer 37 nieuwe trends de revue gepasseerd. Dit jaar krijgt hij gelukkig tips & tricks van de hippe mama’s van het Trooperteam zodat hij toch kan scoren bij de brave kindjes. Als de Sint die trendy cadeau’s bovendien bij een Troopershop koopt, scoort hij ook nog eens bij zijn favoriete vereniging of goed doel en is iedereen 'goed gesint'.

Rosa is de ideale pop voor zorgzame poppenmoeders en -vaders. Waarom? Ze is van pluche en weegt dus niet veel wat haar ideaal maakt voor kleine kinderhandjes. Bovendien krijg je er een draagmand, flesje, muts en tut bij wat ervoor zorgt dat kindjes ook echt met Rosa kunnen spelen. 

€ 31,39, Bol.com, gemiddeld 2% commissie voor je vereniging/goed doel.

De boekenreeks van het gansje Gonnie en haar vriendjes is niet alleen leuk voor kinderen, het is ook erg mooi getekend wat het ook als mama/papa een erg leuk boek maakt. In Gonnie & vriendjes in ganzenpas, een jubileumeditie, stellen alle gansjes zich voor en ontdek je wat elk gansje uniek maakt.

Het boek is voorzien van flapjes, iets wat kinderen altijd leuk vinden, en leert kinderen ook dingen zoals de verschillende kleuren en werkwoorden waardoor het boek jaren kan meegaan. Zelfs de 6-jarige zoon van Katrien, de Witty Writer van Trooper, is na jaren nog steeds fan van het boek. 

€ 15,99, BookSpot.be, gemiddeld 5,6% commissie voor je vereniging/goed doel.

"Ons dochtertje sliep heel slecht overdag en sinds we Liz hebben slaapt ze heel goed. Het is ook echt haar maatje geworden", "De knuffel is heel zacht, volledig wasbaar en mooi afgewerkt. De handleiding is praktisch overbodig" en "Iedere keer onze dochter begint met huilen gaat Liz het lammetje aan". Hoeveel reviews heb je nog nodig om te geloven dat Liz het lammetje de ideale knuffel voor jouw kindje kan zijn? 

Liz helpt je zoon of dochter indommelen door 10 minuten lang bijvoorbeeld het geluid van mama's hartslag na te bootsen. Waneer je kindje begint te huilen zal de knuffel automatisch het laatst gespeelde geluidje opnieuw afspelen. Heb je de white noise na een tijdje niet meer nodig? Haal dan gewoon de geluidsmodule uit het lammetje en gebruik Liz als knuffel.

€ 34,99, Fun, gemiddeld 3,75% commissie voor je vereniging/goed doel.

Het hoofd van een varken op het achterste van een paard. Of een gigantisch lange koe met een schapenkop? Met de magnetische diertjes van SmartMax kan het allemaal. Je kan alle diertjes en verlengstukken met elkaar mixen en daarom is het ideaal voor de fijne motoriek van kindjes. En al die gekke diertjes zorgen natuurlijk gegarandeerd voor plezier! 

€ 19,95, DreamLand, gemiddeld 2,25% commissie voor je vereniging/goed doel.

Er komt een moment waarop elk kind wil 'kleuren'. Boekjes waarop je door middel van water kan tekenen zijn dan ideaal. Geen stift, wasco, verf,... op de tafel van jezelf of van iemand die je kent, je kind blijft vlekvrij én is dolgelukkig. Daar teken je als ouder toch voor?! Brand Cop Katrien vindt deze boekjes ideaal om mee te nemen op restaurant, op reis of naar het huis van vrienden of familie om interieurschade te vrijwaren. 

€ 10,91, BookSpot.be, gemiddeld 5,6% commissie voor je vereniging/goed doel.

In deze kit vind je 5 modulaire en zachte blokken, 10 staven en 4 wieltjes waarmee je minstens 6 verschillende creaties kan maken zoals een fietsje of een schommelstoel. Je kind kan dus creatief aan de slag en het is duurzaam en veilig speelgoed, iets wat je als ouder natuurlijk ook niet oninteressant vindt. 

€ 159, Bol.com, gemiddeld 2% commissie voor je vereniging/goed doel.

Als Sinterklaas een stoomboot mag hebben, dan mag jouw kindje dat ook. Gelukkig is deze stoomboot iets compacter, hoeft die niet in het water en kan je 'm nog versieren naar eigen smaak ook. Het ideale cadeau dus voor creatievelingen. De Sint kan de boot zelfs laten personaliseren! De tweeling van onze Brand Cop Katrien is er zot van. "Ze kunnen er uren in zitten en vonden het ook geweldig om de boot te versieren."

€ 46,50, Bol.com, gemiddeld 2% commissie voor je vereniging/goed doel.

Bij deze smartgame moet je ervoor zorgen dat de 7 puzzelstukjes met sterren bij elk van de 120 opdrachten op het spelbord passen. Er zijn natuurlijk gradaties, van beginner tot gevorderde, en dit zorgt ervoor dat het spel voor ieder wat wils is. Ook voor mama's of papa's. Witty Writer Katrien durft het gerust uithalen wanneer haar kinderen in bed liggen. Geen nood trouwens, er zit een boekje met oplossingen bij 😉.

€ 11,95, DreamLand, gemiddeld 2,25% commissie voor je vereniging/goed doel.

Zelf maken we dagelijks foto's met onze smartphone, maar dat dure ding geven we niet graag uit handen aan onze kinderen. Met een eigen digitaal fototoestel kunnen ze zelf aan de slag om foto's te maken én met dit fototoestel van The Zoo Family kan je zelfs meteen de foto's printen die je wil. Ook de functie om de foto's te bewerken met filters valt zwaar in de smaak bij kinderen. Zeg dat wij het je gezegd hebben.

€ 84,95, Bol.com, gemiddeld 2% commissie voor je vereniging/goed doel.

Heb je al gehoord van kinetisch zand? Da's zand dat nooit uitdroogt, altijd vochtig blijft en heel makkelijk bewerkt kan worden door kinderen. Het zorgt niet voor vlekken, is niet giftig en je hele vloer ligt ook niet vol met duizenden zandkorrels nadat je koter ermee gespeeld hebben. Klinkt hemels, toch?  Met deze speelset zijn ze uren zoet en dat klinkt zo mogelijk nog beter!

€ 22,75, Bol.com, gemiddeld 2% commissie voor je vereniging/goed doel.

Witty Writer Katrien is er als mama van een 6-jarige zoon van overtuigd: als er één soort verkleedkledij is die je met een kind van deze leeftijd in huis moet hebben, is het die van Vlad, Keelin of Wilko van Nachtwacht. Bedank haar later maar voor deze tip.

Prijs tussen € 23,99 en € 34,99, Studio 100 Webshop, gemiddeld 4,25% commissie voor je vereniging/goed doel.

Net als bij het wobbelboard kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten wanneer ze met Stapelstein spelen. Open ended play zoals ze dat tegenwoordig zo mooi noemen. Gebruik de sets om er stoeltjes mee te maken, de vloer is lava te spelen,... De mogelijkheden zijn eindeloos.

€ 159, De Gele Flamingo, gemiddeld 5% commissie voor je vereniging/goed doel.

Kinderen zijn altijd megatrots wanneer ze kunnen lezen. Een boek waarin ze zelf de hoofdrol spelen is dan zeker eentje die ze in hun boekenkast moeten hebben staan. Dit wou je toch zelf ook als kind, niet?

€ 24,95, Bubbly Doo, gemiddeld 5,25% commissie voor je vereniging/goed doel.

Deze Polly Pocket is pure nostalgie voor de mama's onder ons. Speel urenlang met mini-popjes en ontdek de meer dan 25-verrassingen die bij deze unicorn zitten. Handig is ook dat je de Polly Pocket overal mee naartoe kan nemen. 

€ 47,99, Fungemiddeld 3,75% commissie voor je vereniging/goed doel.

'In onzen tijd' amuseerden wij ons nog met strijkparels en, hoewel die parels nog steeds bestaan, winnen de Aquabeads nu ook aan populariteit. Aquawatte? Aquabeads zijn parels die met water aan elkaar blijven plakken. Je maakt gewoon een creatie met de kleurrijke parels, sprayt er nadien wat water op, even wachten en klaar is kees. Er is dus geen extra hulp van mama of papa nodig om te strijken. Handig! Zo kunnen wij ons bezighouden met de andere strijk 😉. Hebben ze daar nog geen oplossing voor gevonden?!

€ 39,99, Fun, gemiddeld 3,75% commissie voor je vereniging/goed doel.

Als je kind zot is van bouwen, dan is Kapla het ideale cadeau van Sinterklaas. Met deze 200 identieke grenenhouten plankjes kan je ontzettend veel bouwen. Dat kan iets zijn dat je in de bijhorende gids vindt, maar ook iets dat je zelf bedenkt. Dat het een echte musthave is bewijst de reviewscore van 4,9/5 na meer dan 540 reviews. Da's ni mis, hé?

€ 59, Bol.com, gemiddeld 2% commissie voor je vereniging/goed doel.

Gezelschapsspelletjes spelen is leuk, maar nog leuker is een gepersonaliseerd gezelschapsspel. Beeld je eens in dat je gezin in de hoofdrol kan schitteren als ridders, prinsessen, superhelden,... Awel, met dit gepersonaliseerd trollenspel kan dat. Je moet als eerste de gestolen schatten terugbrengen naar je eigen hoofdkwartier. Zorg er wel voor dat je onderweg niet getrold wordt. Deze komt alvast op het Sintlijstje van het zoontje van Witty Writer Katrien.

€ 39,95, Bubbly Doo, gemiddeld 5,25% commissie voor je vereniging/goed doel.

Wie afgelopen zomer op het strand heeft gezeten, heeft minstens 1 keer een spelletje Spikeball gezien. Bij Spikeball is het de bedoeling dat je door middel van volleybal- en tennistechnieken de bal via de trampoline naar je tegenstander speelt en ervoor zorgt dat hij de bal niet meer kan terugspelen en die dus op de grond belandt. De set is opvouwbaar en dus makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld een familiefeestje.

€ 57,30, Bol.com, gemiddeld 2% commissie voor je vereniging/goed doel.

Met Gravitrax zijn je kinderen uren zoet om een geweldige knikkerbaan te maken die gebruik maakt van de wetten van de zwaartekracht, magnetisme,.... Met deze starterset met 153 stukjes kom je al ver, maar je kan daarna ook uitbreidingen aanschaffen om te blijven bijbouwen. Besef wel dat je een deel van je living zal moeten afstaan voor dit bouwwerk 😉 . Zelf meebouwen is trouwens ook toegestaan.

€ 73,99, Fun, gemiddeld 3,75% commissie voor je vereniging/goed doel.

Op deze leeftijd kan je niet meer om games heen, maar je kan er ook een vleugje nostalgie mee in huis halen. Wat dacht je van The Sims, Fifa, Super Mario of Two Point Hospital uit de goeien ouden tijd? Wedden dat je het in no time terug leuk zal vinden en zelf wil meespelen?

  1. The Sims 4 voor PC/Mac, € 39,99, Startselect, gemiddeld 3% commissie voor je vereniging.
  2. ,
  3. Fifa 22 voor Playstation 4, € 39,94, Bol.com, gemiddeld 2% commissie voor je vereniging.
  4. ,
  5. Super Mario Odyssey voor Nintendo Switch, € 59,99, Startselect, gemiddeld 3% commissie voor je vereniging.
  6. ,
  7. Two Point Hospital voor Nintendo Switch, € 39,53, Bol.com, gemiddeld 2% commissie voor je vereniging.

Met de creatieve gereedschapskist van LEGO Boost kan je zoon of dochter 5 verschillende modellen bouwen en programmeren. Vernie de Robot kan je bijvoorbeeld laten praten, bewegen, dansen, beatboxen,... Frankie de Kat kan dan weer spelen en spinnen. Je kind leert hiermee de basisprincipes van programmeren, techniek en robotica. Al spelend leren dus.

€ 240,76, Fun, gemiddeld 3,75% commissie voor je vereniging/goed doel.

Als mama en papa een activity tracker mogen hebben, waarom een kind dan niet? De Vivofit jr. 2 ziet er niet alleen leuk uit (je hebt 'm in verschillende thema's: Star Wars, Marvel, Disney,...), je kind kan er, naast het uur op aflezen, ook mee opvolgen hoeveel stappen hij of zij heeft gezet, hoe lang hij of zij geslapen heeft, het zet aan om actiever te zijn,... en als mama of papa kan je dat allemaal mee opvolgen in de gratis mobiele app. Als je dat wil, kan je je kind er zelfs taakjes op geven. En 't beste van al? De batterij gaat een jaar lang mee zonder op te laden! Daarna kan je 'm gewoon zelf vervangen.

Prijs tussen € 59,95 en € 89,95, Krëfel, gemiddeld 1,87% commissie voor je vereniging/goed doel.

Een spel om je brein te trainen en dat je zowel alleen als met twee personen kan spelen? Da's Cube Duel. De bedoeling is dat je de rode of gele puzzelstukken strategisch plaatst zodat de kubus meer van jouw kleur bovenop heeft. The game is on!

€ 22,99, Bol.com, gemiddeld 2% commissie voor je vereniging/goed doel.

Hier vind je alle Troopershops waarop de Sint terecht kan.

Ook een Troopervereniging worden? Volg Trooper op Facebook Volg Trooper op Instagram

Sjeiren is kijren

Neergepend door:

Katrien De Leeuw

Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (7) en Suze (4).

Recente blogs

Breng je stem uit op de nieuwe Vlaamse Jeugdraad

Crowdselling versterkt Trooper