10 ultieme lifehacks bij het kamperen

Je trekkersrugzak volproppen, een aantal dagen kamperen en in een tent wonen,... Ik, Katrien, de Brand Builder van Trooper, heb jaren in de scouts van Ternat gezeten ben zot van kamperen. Alleen hou ik het niet altijd meer zo ‘basic’ als vroeger en kies ik nu voor meer comfort. Ik wil gerust 10 kampeer lifehacks met jou delen. 

Ik beken: mijn trekkersrugzak was na één dag kamperen meestal al een totale chaos. De grote openbaring kwam er voor mij toen de trekkersrugzak met zij-opening op de markt kwam. Op die manier kan je de rugzak perfect op je rug dragen tijdens het wandelen, maar behoud je het overzicht wanneer hij in de tent ligt. Heerlijk! 

€ 109,95, Bol.com, gem. 2% commissie voor je vereniging/goed doel.

Nu ik het toch over een trekkersrugzak heb, ga ik even door op de inhoud ervan en hoe je die compact kan houden. Ik kan er uren over vertellen, maar ik ben volledig verkocht aan de Marie Kondo-vouwstijl. Voor diegenen die nog nooit van Marie Kondo gehoord hebben, voeg ik even onderstaand filmpje toe waarin je ziet hoe je t-shirten en topjes best kan opvouwen om kreuken te verminderen en alles netjes en compact op te bergen.

Hangrekjes zijn de ultieme manier om de items die je echt niet mag verliezen een plaatsje te geven in de tent. Op die manier weet je altijd waar je tandenborstel, lenzenpotje, zaklamp, handdoek... te vinden zijn. Bovendien zijn ze ook compact om mee te nemen. Dubbele win dus!

Prijs afhankelijk van keuze, Bol.com, gem. 2% commissie voor je vereniging/goed doel.

Deze lifehack kreeg ik van Supertrooper Robin Jorissen van de vereniging Doof & Events.

Robin: “Ik ben geen kampeerder, het idee dat er muggen en spinnen in je tent komen, maakt me bang. In zomer van 2017 mocht ik voor 'Camping Karen & James', een televisieprogramma waarin Karen Damen en James Cooke een camping uitbaten voor mensen met een handicap, twee nachten gaan kamperen bij Karen en James. De eerste nacht sliep ik gewoon niet omdat ik van alles voelde kriebelen. Ik krabde aan mijn been en tot mijn schrik voelde ik een mug op mijn been. Ik heb geschreeuwd en heb me toen helemaal in een slaapzak opgesloten. Het was zo warm, ik vervloekte mezelf dat ik meedeed aan zo'n programma. Ik besloot op dat moment dat ik nooit meer ga kamperen zonder muggenlamp!” 

€ 26, Bol.com, gem. 2% commissie voor je vereniging

Een barbecue staat vrijwel standaard op het menu wanneer je gaat kamperen. En dan zijn kruiden onontbeerlijk! Het ideale doosje om je kruiden in mee te nemen zijn – tromgeroffel -  tic tac doosjes! 

Ik vermoed dat bijna iedereen al weleens in het donker over de tentharingen is gevallen (ik alvast toch). Je kan dit probleem op twee manieren oplossen: glow in the dark kampharingen of glow in the dark touwen. Kei handig!

Glow in the dark touwen: € 5,99, Bol.com, gem. 2% commissie voor je vereniging/goed doel.

Lichtgevende haringen: € 24,99, Bol.com, gem. 2% commissie voor je vereniging/goed doel.

Deze lifehack kreeg ik van Supertrooper Annelies Vos van Aalst Geeft vzw en lijkt me zeker eentje om te proberen! Zij hangt haar kleinere spulletjes op aan een geknoopte paracord.  

Annelies: “Op het einde van de paracord maak je een lus waar je een musketon inhaakt. In de binnenkant van een tent zijn vaak lusjes te vinden waar je die dan weer kan inhaken. Maar je kan hem natuurlijk ook ophangen tussen twee bomen, dan ga je met de koord rondom een tak en haak je de musketon weer vast aan het koord.” 

Omdat je tijdens een kampeertrip nu eenmaal niet je halve kleerkast kan meenemen, moet je soms snel iets laten drogen. Alleen heb je niet altijd de mogelijkheid om een volledige wasdraad te spannen. Met een octopus kan je meerdere dingen snel ophangen en laten drogen. 

€ 16,99, Bol.com, gem. 2% commissie voor je vereniging/goed doel.

Sommigen zullen dit zeker herkennen: je komt de tent binnen en moet snel iets nemen, maar het is al donker en je vindt je zaklamp niet meteen. Met een trek- of hanglamp op batterijen krijg je meteen een overzicht in de chaos. 

€ 2,50, Multi Bazar, gem. 0,75% commissie voor je vereniging/goed doel.

En last but not least, deze lifehack wil ik je zeker niet ontnemen. De echte die-hards kunnen in het volgende filmpje ontdekken hoe je je tent mits wat DIY-werk kan afkoelen. 

Kunnen de lifehacks je bekoren en wil je er een of meer kopen? Dan kan je het meteen kopen (met commissie voor je favoriete vereniging of goed doel) door op de gekleurde link onder de foto te klikken. Wil je nog ander kampeergerief kopen? Ook dan kan je eerst langs www.trooper.be passeren om een vereniging of goed doel te steunen wanneer je iets online koopt.

Ook een Troopervereniging worden? Volg Trooper op Facebook Volg Trooper op Instagram

Sjeiren is kijren

Neergepend door:

Katrien Crabbe

Houdt van zotte ideeën, fratskes, zuurtjes & haar tweeling-patatjes Mon & Jolle.

Recente blogs

Breng je stem uit op de nieuwe Vlaamse Jeugdraad

Crowdselling versterkt Trooper