8 Supertroopertips om goed van start te gaan met Trooper

Jij bent al helemaal overtuigd van Trooper en wat we voor verenigingen en goede doelen kunnen betekenen: goed begin! Nu is het aan jou om je leden en sympathisanten aan het troopen te krijgen. Hoe je dat het best van al doet, doen enkele collega-Supertroopers graag uit de doeken.\n

Jij bent als Supertrooper al helemaal overtuigd van Trooper en wat we voor verenigingen en goede doelen kunnen betekenen: goed begin! Nu is het aan jou om je leden en sympathisanten aan het troopen te krijgen. Hoe je dat het best van al doet, doen enkele collega-Supertroopers graag uit de doeken.

“Elke vereniging die zich aansluit bij Trooper krijgt snel na de inschrijving een grote doos vol communicatie opgestuurd. Daarin zitten posters, flyers, stickers, een Trooperbijbel,... waar je meteen mee aan de slag kan”, zegt Bert van Harmonie orkest Sint-Antonius Oosthoven. “Wij gebruikten de postkaartjes om een persoonlijke boodschap naar onze leden te sturen. We staken die in een enveloppe met een flyer over Trooper, wat stickers en het kortingboekje dat we in september van Trooper kregen. We merken dat de persoonlijke aanpak mensen echt motiveert om voor ons te troopen. Je kan op elk moment extra communicatiemateriaal gratis bijbestellen, gewoon een mailtje sturen naar vragen@trooper.be en Trui brengt het snel voor je in orde.”

“Mensen weten erg graag waarvoor je extra geld kan gebruiken”, zegt Luc van Chiro Heultje. “Wij deden de uitleg van Trooper op een infomoment over de bouw van onze nieuwe gebouwen. Zo wisten onze leden en hun ouders meteen waar we de extra centen die we via Trooper bij elkaar krijgen voor zouden gebruiken. Op je dashboard kan je je spaardoel aanpassen naar het bedrag dat je bij elkaar wil krijgen én je kan erbij schrijven waarvoor jullie dat geld willen gebruiken. Dat wordt dan zichtbaar op je Trooperpagina.”

“Je kan mensen wel vertellen hoe Trooper werkt en wat ze net moeten doen, maar wij merken dat het echt helpt wanneer je aan mensen laat zien hoe Trooper in z’n werk gaat”, vertelt Tim van The Revolution. “Op onze evenementen tonen we elke keer opnieuw een filmpje.”

Deze video kan je laten zien:

“Doe als Supertrooper zelf ook al je online aankopen via je Trooperpagina. Het lijkt misschien een stomme tip, maar dat is het allesbehalve”, zegt Bianca van Cocon Kreyel. “Op die manier merk je zelf hoe Trooper werkt, wanneer je een Patat!-mailtje krijgt,... en kan je je leden en sympathisaten ook veel beter helpen en antwoorden op hun vragen.”

“Plan je een kippenfestijn, een spaghettislag, een wafelverkoop,...? Zet dan het Trooperlogo en de link naar je Trooperpagina op al je communicatie rond die actie. Zo laat je nog eens weten dat jullie ook op Trooper staan”, vertelt Jorinde van Ouderraad De Regenboog Neerlinter.

“Surf naar je dashboard en klik onder ‘Communicatie’ door naar het mapje ‘Sociale media’. Daarin vind je een lijst met een aantal grote webshops waarbij je kan troopen. Die lijst kan je makkelijk op Facebook delen”, vertelt Ellen van GBS Mozaïek Humbeek. “In het mapje ‘E-mail’ staat dan weer een voorbeeldmail die je kan downloaden en aanpassen voor je eigen vereniging. Daarin staat de uitleg van Trooper en voor welke spulletjes je bij welke Troopershops terecht kan. Wij verstuurden deze e-mail via het ouderplatform toen we net op Trooper stonden en zo ging de bal aan het rollen.”

“Ik bestelde gratis (!) een gepersonaliseerde autosticker bij Trooper door een mailtje te sturen naar vragen@trooper.be. Zo rij ik nu rond met een sticker op mijn achterruit waarop ons logo en de link naar onze Trooperpagina staat”, zegt Nathalie van Ouderraad Opitter. 

“Trooper voorziet heel wat communicatiemateriaal waarop je de link naar je Trooperpagina kan invullen. Dat materiaal kan Trooper niet voor elke verenging apart personaliseren, maar wij doen dit gewoon zelf met een stempel die we lieten maken”, vertelt Sabrina van The Rising Sun. 

Zit je nog met vragen of bezorgdheden? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Je kan ons tijdens de werkuren bereiken op 0475/66.43.03 of vragen@trooper.be.

Lees hier de 9 Supertroopertips om je leden en sympathisanten te laten troopen en de 4 Supertroopertips om je monnies een boost te geven.

Sjeiren is kijren

Solliciteren

Bedankt! We hebben je sollicitatie goed ontvangen en contacteren je binnenkort.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Neergepend door:

Katrien De Leeuw

Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (7) en Suze (4).

Recente blogs